Tapahtuma: 2012.05.21 Helsinki – Shojin Ryori – kasvisruokaa buddhalaisittain

Maanantaina 21.05.2012, kello 18.00 – 20.00 on Kulttuurikeskus Caisassa japanilaisen kasvisruuan esittelytilaisuus. Tilauisuuden järjestää Japanin Suomen-suurlähetystö ja esitttelijänä toimii Shojin Ryorin asiantuntija ja opettaja Mari Fujii. Ms Fujii myös valmistaa ruokia paikan päällä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Paikkana: Caisa, Sali
Mikonkatu 17 C, Helsinki

Tapahtumaan voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: culture@hk.mofa.go.jp

Japanilainen_temppeli_kasvis-ateriaShojin Ryorista on japanilainen buddhalaismunkkien kehittämä keittokunta; hyvin vaatimatonta kasvisruokaa, sillä uskonnon mukaan lihan syönti oli kiellettyä.
Tyypillinen ateria sisältää esimerkiksi riisiä, miso keittoa, sieniä, Jubaa 1, seesami tofua ja kastanjoita

Shojin-Ryori

 

 

 

1 Juba on pavuista valmistettu, ohuen ohut kalvo. Kalvo saadaan aikaiseksi keittämällä papuja ja kuorimalla keitoksen pinnalle muodostuvaa kalvoa (vähän niin kuin maitoa keittäessä pinnalle muodostuu kalvo). Juba on erityisen hyvää wasabin ja soija kastikkeen kera nautittuna.


Share this / Jaa tämä
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
 

Vastaa


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0